Socials:
google ads|Marketing

BSR Model toepassen in Google Ads

januari 12, 2022

BSR Model toepassen in Google Ads

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Je hebt een grondige keyword analyse gemaakt en je bent nu bezig om je campagnes en advertenties aan te maken. Maar welke advertentieteksten moet je nu maken voor jouw potentiële klanten? Moet je de usp’s tonen en zo ja welk? Moeten de teksten in je of u vorm worden geschreven. Dit zijn nog maar een aantal voorbeelden waar je rekening mee moet houden om een advertentie te maken. Het BSR model kan je helpen om hier een antwoord op te geven. Wat is het BSR model en hoe kan je dit gebruiken in de Google advertenties?  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

BSR Model

Het BSR (Brand Strategy Research) model richt zicht op de drijfveren van de mens. Op de x-as ga je van individualistisch naar groep georiënteerd en op de y-as van extravert naar introvert. Zo ontstaan er uiteindelijk 4 leefstijlen, namelijk:

  • Rood: Vrijheid
  • Geel: Harmonie
  • Blauw: Controle
  • Groen: Veiligheid

Iedere groep heeft een manier om het beste te worden benaderd. De blauwe groep wil bijvoorbeeld dat alles snel en duidelijk is en mensen die een de gele groep kiezen voor gezelligheid, dus vrolijke mensen in een afbeelding.

BSR Model Nederland

Hoe ziet het BSR model uit in bijvoorbeeld in Nederland? In Nederland zijn wij overwegend Harmonie en Veiligheid. Maar dat wil niet zeggen dat dit ook voor elke regio, stad en wijk geld. Zelfs in een stad kan dit namelijk verschillen zijn. Waarbij een wijk vooral kiest voor veiligheid en in een andere wijk wonen voornamelijk extraverte mensen. Wil jij weten hoe dit bij jouw klanten zit? Neem dan contact met onze partner Shoppingminds en zij kunnen een analyse maken voor jouw klanten.

BSR Model Google ads

Het BSR Model kan je inzetten voor alle marketingkanalen. Zo kan je de advertentie per regio aanpassen en kan je ook verschillende mailings naar jouw klanten sturen gebaseerd op het BSR model.

Het BSR model kan je ook toepassen op je Google Ads campagne. Zodra je tekst advertenties gaat maken, kan je eerst jouw huidige klanten analyseren. Hieruit komt dan een leefstijl die het meest prominent is. Heb je al een grote database, dan kan je ook advertenties per leefstijl aanmaken.

Naast search kan je ook display en Youtube inzetten. Aan de hand van de klantanalyse weet je bijvoorbeeld welke afbeeldingen je moet gebruiken en welke teksten er bijpassen.

Wil jij ook meer uit Google Ads halen? Laat dan nu jouw ads uitbesteden aan ADoptimizr|[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][contact-form-7 id=”391″][/vc_column][/vc_row]

Deel dit bericht