Google Ads Audit

Google Ads is een krachtig kanaal voor online adverteren, maar het vereist voortdurende aandacht en optimalisatie om de beste resultaten te behalen. Een Google Ads-audit is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat je advertentie-uitgaven effectief zijn. Voor diverse klanten hebben wij al succesvolle audits gedaan, waardoor zij direct duizenden Euro’s bespaarden! Wil jij een Google Ads audit om te achterhalen waar de mogelijkheden zijn voor jouw account? Geen probleem. Wij maken een Google Ads scan met actiepunten om direct aan de slag te gaan!

Google Ads audit uitvoeren

Waarom zou je een Google Ads audit laten uitvoeren? Dat is een zeer terechte vraag! Wat wij vaak bij klanten zien is dat zij ‘blind’ zijn geworden. Wat wij daarmee bedoelen is dat zij zo diep in het account zitten, dat ze andere zaken over het hoofd zien. Daarom is het voor iedere bedrijf nuttig om regelmatig een scan te laten uitvoeren door een Google Ads bureau. Met een Google Ads-audit krijg je een grondige evaluatie van je Google Ads account. Met een audit krijg jij direct inzicht wat de verbeteringen zijn voor jouw account. In deze Google Ads audit gaan wij dieper in op onderwerpen zoals accountstructuur, advertenties en extensies, zoekwoorden en conversiemetingen. Vanuit deze analyse komt vervolgens een plan met diverse aanbevelingen. Met deze aanbevelingen kan jij direct aan de slag om jouw ROAS te maximaliseren en je online advertentiestrategie te verfijnen.

foto_bart_vierkant

Plan van Aanpak

Stap voor stap werken naar het optimale resultaat

Onderzoek

Keyword en marktonderzoek. Wat zijn de meest potentiële zoekwoorden.

Target

Diverse campagnes worden opgezet om potentiële klanten te targeten

Optimalisatie

Campagnes worden constant geoptimaliseerd om het juiste rendement eruit te halen.

Sit back and relax

De conversies gaan omhoog

Wat zit er in een Google Ads audit?

Met een Google Ads audit heb jij een handboek om aan de slag te gaan. Maar wat kan jij allemaal van onze audit verwachten? In de audit behandelen wij het volgende:

  • Accountstructuur: Een goed gestructureerd Google Ads-account is cruciaal voor succesvolle campagne. Tijdens een audit wordt de accountstructuur geanalyseerd om te zorgen voor relevantie en effectiviteit.
  • Zoekwoorden: Zoekwoorden blijven cruciaal om gevonden te worden.
  • Advertenties en extensies: De kwaliteit van je advertenties en extensies is essentieel voor het aantrekken van klikken en conversies.
  • Conversie analyse: Het meten van conversies is cruciaal om de effectiviteit van de campagnes te meten. Tijdens een audit is het belangrijk om te controleren of conversies correct worden bijgehouden en geanalyseerd of dat er conversietype ontbreken.
  • Aanbevelingen: Aan de hand van alle bevindingen rolt er een lijst met aanbevelingen uit. Dit kan betrekking hebben op de huidige campagnes, maar ook ideeën voor nieuwe campagnetypes.

SEA audit

Google Ads is natuurlijk niet het enige online adverteren kanaal. Naast Google Ads is er ook Microsoft Ads. Veel bedrijven zien dit kanaal over het hoofd, omdat men denkt dat dit niet van toegevoegde waarde is. Maar voor veel sectoren is het juist wel van toegevoegde waarde. Heb jij al een Microsoft Ad account dan is het zeker goed om een algehele SEA audit dit doen. Daarin kijken wij zowel naar de prestaties in Google Ads en Microsoft Ads en waar voor beide nog mogelijkheden zijn. Zodra wij de SEA scan en audit hebben gedaan, ontvang jij ene lijst met aanbevelingen om jouw sea strategie verder te optimaliseren.

Geïnteresseerd? Neem dan nu contact op!