Socials:
microsoft ads

Microsoft Ads is een belangrijk onderdeel van je online strategie

januari 17, 2022

Microsoft Ads is een belangrijk onderdeel van je online strategie

[vc_row][vc_column][vc_column_text]We starten allemaal met het opzetten en optimaliseren van Google Ads campagnes. Maar vaak wordt Microsoft Ads niet meegenomen in de online strategie en dat is toch een gemiste kans. Het opzetten van Microsoft Ads campagnes kan namelijk al binnen een paar klikken door middel van een Google Ads import. Daarnaast pakt Bing/Edge steeds meer marktaandeel in Nederland, Verkoop je ook in Duitsland, Frankrijk en/of Engeland? dan is het opzetten van een goede Microsoft Ads strategie een must![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Marktaandeel Microsoft Edge

Bing is de standaard search engine op Microsoft Edge. Dit is dus een belangrijk onderdeel om het markaandeel te berekenen en wat je kan verachten mbt bezoeken. Als we naar Nederland kijken dan zien we dat ongeveer 7 tot 8% van de Nederlander gebruik maken van Microsoft Edge. Internet Explorer wordt door bijna niemand meer gebruikt. Dat betekent ook dat veel mensen die een Windows laptop kopen, snel Chrome of Firefox installeert.

Marktaandeel Microsoft Ads

Nu weten wij dus dat maar een klein aandeel gebruiken maken van een browser die standaard van Bing gebruik maken. Maar wat is dat het marktaandeel van Bing Ads? Uit de cijfers van Statcounter blijkt dat het aandeel rond de 4% zit. Dat is niet zo’n groot aandeel, maar we zien dit toch gestaag stijgen. tevens als je 1 op de 20 en straks 1 op de 15 mensen niet bereikt, dan kan dit toch een aanzienlijk aantal zijn.

 

Bron: Statcounter

Microsoft Ads doelgroep

Het is natuurlijk belangrijk om te weten welke doelgroep nu gebruikt maak van Microsoft Edge (Voorheen Internet Explore). In het verleden hebben wij al voor diverse partijen succesvolle Microsoft Ads campagnes opgezet. Daaruit kwam twee interessante doelgroepen die vooral gebruiken maken van Bing:

  • B2B klanten
  • Ouder dan 40 jaar

Voor veel bedrijven zijn dit interessante doelgroepen. Dus als jouw klanten in een van deze doelgroepen valt, dan is het opzetten Microsoft Ads zeker een must.

Microsoft Audience Network

Net als Google heeft Microsoft ook een eigen Display netwerk, namelijk Microsoft Audience Network. Ook hier is het display netwerk van Google veel groter dan die van Microsoft, maar toch zitten er interessante partijen bij. Denk dan aan bijvoorbeeld:

  • Microsoft Bing
  • Microsoft Edge
  • Outlook
  • MSN
  • Grote nieuwssites zoals, FOC en CBS Sports.

Voorlopig zie je dat dit vooral in de Verenigde Staten wordt gebruikt, maar sinds een paar maanden is dit nu ook in Nederland beschikbaar.

Kortom, Microsoft Ads is zeker een interessant kanaal om ook mee te nemen in jouw online strategie!

Wil jij ook meer uit Microsoft Ads halen? Doe dan jouw sea campagnes uitbesteden aan ADoptimizr.. Neem dan nu contact met ons op.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][contact-form-7 id=”391″][/vc_column][/vc_row]

Deel dit bericht