Socials:
Google Ads

Mobiele Apps uitsluiten in Google Ads

augustus 28, 2022

Mobiele Apps uitsluiten in Google Ads

Je hebt eindelijk jouw Display campagne opgezet en een paar dagen later kijk je naar de resultaten. Je ziet dat de vertoningen enorm hoog zijn, maar je hebt maar weinig klikken. Dus jij wilt nu weten hoe dit kan. Na wat rond klikken zie je dat er heel veel vertoningen/klikken/kosten zijn voor mobiele apps. Die wil jij natuurlijk zo snel mogelijke uitsluiten, maar hoe doe je dat? Hieronder hebben wij een aantal voorbeelden hoe je alle of een gedeelte van die mobiele apps kan uitsluiten in Google Ads display campagnes.

Optie 1: Google Ads Interface

Dit is de snelste manier om alle mobiele apps uit te sluiten is het toevoegen van de volgende code: mobileappcategory::69500. Met deze code sluit je in een keer alle mobiele apps uit. Om dit toe te passen ga je naar Content -> Plaatsingen. Vervolgens kies je hier of je dit in heel het account of alleen in bepaalde campagnes of advertentiegroepen wilt toepassen. Klik op het tabblad “Typen” en plaats dan hier de code: mobileappcategory::69500. Klik op plaatsing toevoegen en alle mobiele apps worden uitgesloten

Optie 2: Uitzonderingslijsten

In optie 1 hebben wij laten zien dat je alle mobiele apps in de interface kan uitsluiten. Maar je kan ook een display lijst aanmaken en hier aangeven dat je de  mobiele apps wilt uitsluiten. Om dit te doen ga je naar Tools en Instellingen -> Gedeelde Bibliotheek -> Uitzonderingslijsten voor plaatsingen. Maak een lijst aan en doe dan precies hetzelfde zoals in optie 1.

Zodra je de list heb opgeslagen, kan je deze lijst toevoegen aan de campagnes waarbij je de mobiele apps wilt uitsluiten.

Optie 3: Specifieke apps

In bovenstaande 2 voorbeelden kiezen wij ervoor om alle apps in één keer uit te sluiten. Maar die hoeft natuurlijk niet als je ziet dat sommige apps wel werken of dat daar jouw doelgroep zit. Het is daarom ook mogelijk om speciale apps op thema’s uit te sluiten. Ga naar Plaatsingen en klik op het blauwe potlood en dan Plaatsingen bewerken. Je kan kiezen uit 2 verschillende opties:

  • Apps
  • App-categorieën

Bij ‘Apps’ kan je specifiek apps uitsluiten en bij App-categorieën bepaalde categorieën van de apps. Bij de App-categorieën kan je ook nog kiezen op welk platform jij de apps wilt uitsluiten:

  • Apple App Store
  • Google Play
  • Windows Phone Apps

Bij Apple App Store en Google Play kan je nog specifieke onderwerpen uitsluiten en dit is niet mogelijk bij Windows Phone Apps. Hieronder een voorbeeld van categorieën die je kan uitsluiten. Er zijn meer dan 100 categorieën waar je uit kan kiezen. Selecteer welke categorieën je wilt uitsluiten en klik op ‘Opslaan’.

Er zijn dus meerdere mogelijkheden om mobiele apps uit te sluiten. Voordat je mobiele app gaan uitsluiten, kijk altijd eerst even of er veel vertoningen zijn In de meeste gevallen is het uitsluiten van mobiele apps een goede zet.

Deel dit bericht