Socials:
Google Ads

Performance Max Optimaliseren: Url’s uitsluiten

mei 5, 2022

Performance Max Optimaliseren: URL’s uitsluiten

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Je hebt eindelijk jouw eerste Performance Max campagne opgezet, maar je ziet dat er weinig inzichten zijn om te optimaliseren. Nu is er toch een oplossing om de prestaties van jouw Performance Max campagnes te optimaliseren. Je kan namelijk url’s uitsluiten die niet goed presteren. Hieronder leggen wij uit hoe je dit moet doen. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Google Ads Raport maken

In de campagne zie je weinig statistieken om de de campagne te optimaliseren. Gelukkig kan je in Google Ads ook rapporten maken. Om inzicht te krijgen welke url’s je kan uitsluiten, moet je een Google Ads rapport aanmaken. Om een rapport aan te maken om in te zien welke url’s wel en niet goed werken, moet je onderstaande stappen doorlopen:

  • Ga naar Rapporten en klik op Rapporten
  • Klik op Aangepast en kies voor Tabel
  • Bij rij selecteer je
    • Campagne
    • Landingspagina
  • Bij Kolom kies je voor de waarden die jij wilt zin
  • Klik vervolgens nog op filteren en selecteer ‘Campagnetype” en vervolgens selecteer je ‘Maximale Prestaties’
  • Geef het Rapport een naam en klik op Opslaan!

Vervolgens krijg je een overzicht te zien met alle ur’s van de Performance Max campagnes. In onderstaand voorbeeld zie je bijvoorbeeld een url die € 100,- heeft gekost met een CPC van € 2,- en 0 conversies. Deze url zou je dus kunnen uitsluiten.

URL’s uitsluiten in Performance Max

Nu heb je een lijst met de prestaties per url, maar hoe ga jij die dan uitsluiten? Ga naar de Campagne en klik op Instellingen. Je moet uitgebreide url’s hebben aangevinkt, anders kan je de url’s niet uitsluiten.  Onder het kopje ‘Verkeer naar de meest relevant URL’s op uw site sturen’ staat de knop URL’s uitsluiten.

Vervolgens kan je kiezen tussen 2 type uitsluitingen namelijk op basis van URL’s of Regels. Bij url’s kan je specifieke url’s uitsluiten in de Performance Max campagne. Kies je voor regels, dan kan je bijvoorbeeld hele (sub)categorieën uitsluiten. Dus bijvoorbeeld alle ur’s bevatten /stofzuigers of /stoefzuigers/miele etc.

In de komende maanden verwachten wij nog meer inzichten en optimalisaties voor Performance Max. Zodra die er zijn laten wij het direct weten!

Wil jij ook meer uit Performance Max halen? Neem dan nu contact met ons op.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][contact-form-7 id=”391″][/vc_column][/vc_row]

Deel dit bericht