Socials:
Google Ads

Wat zijn de kosten voor Google Ads?

juli 13, 2023

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wat zijn de kosten voor Google Ads?

Een van de meest populaire platformen voor online adverteren is Google Ads. Bijna ieder bedrijf adverteert in Google en jij wilt dat ook. Google Ads heeft verschillende vormen van adverteren. Met tekst advertenties komen jouw advertenties boven de seo resultaten te staan. Maar dit kan je ook met Google Shopping. Google Ads is niet gratis. Maar wat kost het nu om te adverteren in Google Ads. Wij leggen uit wat de kosten van Google Ads zijn en wat er nog meer bij komt kijken.

Welke kosten berekent Google Ads?

Google Ads hanteert een kostenmodel dat CPC heet. CPC staat voor Costs Per Click, dus je betaalt per klik.

De gemiddelde cpc in Google Ads wordt als volgt berekent: Totale kosten / Totaal aantal klikken 

Naast CPC is er ook nog een andere kostenmodel, namelijk CPM (Costs Per Mille). Dan betaal je per 1.000 vertoningen. Dit kosten model is alleen mogelijk, zodra je gaat adverteren in Google Display of Youtube. Onze voorkeur gaat niet uit naar dit model.

Hoe bepaal ik mijn budget voor het adverteren in Google?

Dat is een vraag die afhankelijk is van een aantal factoren. Allereest is het de vraag wat het doel is van Google Ads. Richt je op leads? Wat is dat je max CPA (Cost Per Aquistion / Kosten per lead). Of wil je meer omzet? En wat is dan jouw break even point, jouw minimale ROAS (Return On Ad Spend)? Ons advies is altijd om niet direct met grote budgetten te beginnen. De eerste 2 a 3 maanden wordt het budget gebruikt om inzichten te krijgen in de prestaties en onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Na de periode heb je ook een beter beeld wat de huidige CPA of ROAS is en kan je die bijsturen. Worden de doelen behaald? Dat kan je het budget stapsgewijs verhogen.

Zodra je een campagne gaat opzetten, moet je jouw dagelijks budget opgeven. Dit dagelijks budget wordt niet altijd exact gehaald. Het kan namelijk zijn dat de ene daag iets meer of iets minde wordt uitgegeven. Google kijk namelijk naar het totale budget per maand. Stel je voor je hebt een max budget van € 10,- per dag.

De Google kosten per maand zijn dan als volgt: € 10,- * 30,4 = € 304,- per maand.

Uiteindelijk zullen de Google kosten voor die maand rond de € 304,- liggen.

Wat zijn de kosten voor het uitbesteden van Google ads aan een online marketingbureau of freelancer?

Ga je de Google Ads campagnes zelf beheren en optimaliseren dan zijn er waarschijnlijk geen extra kosten. Maar wil jij misschien Google ads uitbesteden aan een andere partij zoals een Google Ads bureau of een Googla Ads specialist? dan komen hier ook nog kosten bij. Wat de daadwerkelijke kosten hangt af van de grote van het account. Freelancers en marketingbureaus hanteren veelal een uurtarief, maar soms ook een vast bedrag per maand.

Veelal worden er 2 type kosten berekent, namelijk opstartkosten en maandelijkse optimalisatie kosten. Wat zit er in de opstartkosten:

 • Zoekwoordenonderzoek
 • Aantal en type campagnes
 • Contentcreatie (tekst, afbeeldingen, video)
 • Dashboards
 • Conversie metingen (Google Analytics, Google Ads, Google Tag Manger)

Zodra het account is ingericht en live staat worden maandelijkse kosten gehanteerd. Dit kan op basis van uren of een vast tarief door middel van pakketten. Het online marketingbureau of freelancer zorgt ervoor dat het account verder wordt geoptimaliseerd. Denk daarbij aan:

 • Irrelevante zoekwoorden uitsluiten
 • Nieuwe zoekwoorden toevoegen
 • Nieuwe mogelijkheden
 • Optimaliseren van tekst en afbeelding
 • Het verhogen van Conversies en ROAS

Overige Google Ads Kosten

Naast bovenstaande kosten voor Google ads of een marketingbureau, zijn er eventueel ook andere kosten. Wil jij adverteren op Google Shopping, dn is het ook handig op je webshop aan te sluiten op een CSS partner. Door jouw shop aan te sluiten op een CSS partner krijg jij direct 20% korting op de CPC en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Sommige partners zijn gratis en voor sommige partner moet je betalen. Wij sluiten onze webshop altijd aan op Producthero. Wij zijn ook een Producthero Partner.

Verder kan je nog kijken naar een feed management tool zoals Channable. Vanuit hier kan je jouw producten doorsturen naar Google Shopping of automatische tekst advertenties. Daarnaast zijn er nog meet Google Ads software pakketten die uitgebreide mogelijkheden aanbieden. Voor onderhoud en dashboarding, tot en met automatische campagne creatie. Denk dan bijvoorbeeld aan Optmyzr, Adalysis, Trueclick, Adchieve en Clicksease

Nog een kort overzicht van overige Google Ads kosten:

 • CSS Partner
 • Feedmanagement
 • PPC Software

Wil jij ook starten met Google Ads en weten wat jouw kosten per maand zijn? Neem dan contact met ons!p[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][contact-form-7 id=”391″][/vc_column][/vc_row]

Deel dit bericht