Socials:
microsoft ads

Zoekpartners uitsluiten in Microsoft Ads

mei 11, 2023

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Zoekpartners uitsluiten in Microsoft Ads

Microsoft Ads is voor veel bedrijven een welkome aanvulling in de SEA strategie. Bing heeft misschien een klein aandeel in Nederland (ongeveeer5-8%), maar kan zeker voor een uplift in conversies zorgen. Bij het aanmaken van zoekadvertenties komen de jouw advertenties ook in het zoeknetwerk van Bing en Microsoft. Maar wat zijn deze zoekadvertenties en hoe kan je die zoekpartners uitsluiten als ze niet goed presteren?

Wat zijn zoekpartners van Microsoft en Bing?

Voordat je zoekpartners gaan uitsluiten, is het wel belangrijk om te weten wat het als. Microsoft Ads zoekpartners is eigenlijk hetzelfde als de Google Ads zoekpartners. Door zoekpartners aan te zetten, adverteer je op andere sites. Deze zijn aangesloten bij het Microsoft Ad Network. Naast Bing adverteer je ook op andere zoekmachines zoals AOL en Yahoo.

Prestaties Zoekpartners

Voordat je de zoekpartners of sites wilt uitsluiten, wil je natuurlijk eerst weten wat de prestaties zijn. Misschien zorgen deze zoekpartners juist voor meer omzet! Om de resultaten te zien moet je het volgende doen:

 • Ga naar jouw overzicht (campagne, advertentiegroep of zoekwoorden)
 • Ga naar “Segment”
 • Kies dan voor “Network”

Uitsluiten van zoekpartners in Microsoft en Bing Ads

Ok, je hebt besloten om de zoekpartners uit te sluiten in Microsoft (Bing) Ads, maar hoe doe je dat? Om deze zoekpartners uit te sluiten heb je nog de keuze uit individuele sites en direct alle zoekpartners. Hieronder leggen wij uit hoe je beide opties moet toepassen.

Individuele sites uitsluiten

Als je ziet dat de zoekpartners wel werken, maar sommige sites presteren slecht. Dan is ook het mogelijk om alleen deze sites uit te sluiten. De sites kan je op campagne en advertentiegroep niveau uitsluiten. Om deze sites doe je het volgende:

 • Ga naar “Settings”
 • Scroll naar beneden totdat je bij “Website” komt
 • Vervolgens kan je in het witte vlak al jouw websites toevoegen die je wilt uitsluiten

Alle zoekpartners uitsluiten

Het kan ook zijn dat de zoekpartners helemaal niks opleveren dus je wilt gelijk alle zoekaprtenrs uitsluiten in Microsoft Ads. Dan kan ook, maar er is alleen een kleine maar. Helaas kan je dit niet op campagneniveau doen, maar moet je dit op advertentiegroep niveau doen. Om alle zoekpartners in een keer uit te sluiten doe je het volgende.

 • Selecteer de advertentiegroep
 • Ga naar “Settings”
 • Scroll naar beneden en selecteer “Ad distrubution”
 • Selecteer “Microsoft sites and select partner traffic

Nu adverteer je alleen op Bing en een aantal andere zoekmachines.

Heb je hele veel advertentiegroepen, dan wil je dit natuurlijk niet een voor een doen. Om dit in een keer toe te passen, moet je Microsoft Advertising Editor. Hie rkan je direct alle advertentiegroepen, of een selectie, in één keer aanpassen.

 • Kies je advertentiedoelgroepen
 • Ga naar “Network Distribution”
 • Selecteer “Microsoft sites and select partner traffic”

Nu adverteer je alleen op Bing en een aantal andere zoekmachines.

Wil jij vrijblijvend advies hoe wij jou kunnen helpen met optimaliseren van Microsoft Ads. Neem dan nu contact met ons op![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][contact-form-7 id=”391″][/vc_column][/vc_row]

Deel dit bericht