Socials:

Google Ads Remarketing

Als ondernemer weet je hoe belangrijk het is om potentiële klanten te bereiken en hen te overtuigen om jouw producten of diensten te kopen. Een effectieve manier om dit te doen is door gebruik te maken van Google Ads remarketing. Met deze krachtige tool kun je jouw advertenties tonen aan mensen die al interesse hebben getoond in jouw website of producten. Bij het opzetten van een remarketing campagne is het van belang wie je gaat retargeten en met welke uitingen. Dit kan onder andere met beeld, video en tekst. Google Ads remarketing is voor ons een belangrijk onderdeel in het opzetten optimaliseren van de Google Ads campagnes.

Onze klanten

logo-klant-2
logo-klant-6

Wat is Google Ads remarketing?

Google Ads remarketing stelt adverteerders in staat om gepersonaliseerde advertenties weer te geven aan mensen die eerder interactie hebben gehad met hun website, app of YouTube-kanaal. Deze vorm van adverteren maakt gebruik van cookies om de interesses en gedragingen van de gebruiker bij te houden. Hierdoor kunnen adverteerders relevante advertenties tonen aan potentiële klanten wanneer ze andere websites bezoeken binnen het Google Display Netwerk of wanneer ze zoeken op Google. De kracht van Google Ads remarketing zit dus voornamelijk om nogmaals in the picture te komen bij jouw potentiële. Ze hebben dus al interactie met jouw merk gehad en hebben dus al een keer interesse getoond.

Wil jij meer conversies met Google Ads?

Waarom is Google Ads remarketing zo effectief?

Eén van de belangrijkste redenen waarom Google Ads remarketing zo effectief is, is omdat het zich richt op mensen die al interesse hebben getoond in jouw producten of diensten. Door hen opnieuw te benaderen met gepersonaliseerde advertenties, vergroot je de kans dat ze terugkeren naar je website en uiteindelijk een aankoop doen. Dit is een krachtige manier om de conversies te verhogen, omdat je jouw advertenties presenteert aan mensen die al bekend zijn met jouw merk en mogelijk al in de overwegingsfase zitten.

Een ander voordeel van Google Ads remarketing is dat het je de mogelijkheid biedt om specifieke doelgroepen te targeten op basis van hun gedragingen en interesses. Je kunt bijvoorbeeld mensen targeten die een bepaalde pagina op je website hebben bezocht, maar geen aankoop hebben gedaan. Met deze gerichte aanpak kun je potentiële klanten opnieuw aanspreken en hen overtuigen om alsnog een aankoop te doen.

Beoordelingen

ADoptimizr heeft ons geholpen Google-advertenties voor ons merk naar een hoger niveau te tillen. Met zijn ervaring en no-nonsense mentaliteit helpt Bart ons stap voor stap verbeteren.

Het is altijd prettig samenwerken met Bart. Hij denkt mee, heeft ruime ervaring en expertise.

Bart is jaren onze partner als het gaat om alle advertising diensten voor onze klanten. Super tevreden, een hele fijne samenwerking.

Sinds 2 jaar hebben wij, Kunstpakket, Bart aan onze zijde, om met name ons advertentiebeleid op Google sturing te geven. We maken hierdoor flinke sprongen en blijven de komende jaren zeker van zijn expertise gebruik maken.

Als “kleine” ondernemer heel blij dat Bart nu onze Ads advertenties vormgeeft en volgt of ze goed lopen. Bart heeft goed naar onze hulpvraag geluisterd, meegedacht en maatwerk geleverd, heel fijn! We laten met een gerust hart dit stukje marketing aan hem over zodat wij de tijd kunnen besteden aan ons vak.

ADoptimizr heeft mijn Google Ads-campagnes echt naar een hoger niveau getild. De zoekwoordstrategie en de effectiviteit van mijn advertenties hebben mijn leads en omzet verwachtingen overtroffen.
Ik heb Bart ervaren als en echte professional met een scherp oog voor mijn belangen.

Er werd goed meegedacht en gecommuniceerd om de juiste strategie te bepalen. Bart is klantvriendelijk, doelgericht en zorgt voor een stijgende lijn in onze omzet. Een aanwinst voor ons bedrijf!

Expertise en communicatie zijn key bij ADoptimizr. Bart verdient zichzelf dubbel en dwars terug!

Hoe gebruik je Google Ads remarketing?

Om Google Ads remarketing effectief te kunnen gebruiken, zijn er een aantal stappen die je moet volgen:

  1. Installeer de remarketingtag: Om remarketingcampagnes uit te voeren, moet je eerst de remarketingtag toevoegen aan alle pagina’s van je website. Deze tag plaatst een cookie op het apparaat van de gebruiker, waardoor Google hun gedrag kan volgen en relevante advertenties kan tonen.
  2. Maak doelgroeplijsten: Nadat de tag is geïnstalleerd, kun je verschillende doelgroeplijsten maken. Dit kunnen bijvoorbeeld lijsten zijn van mensen die een specifieke productpagina hebben bezocht of mensen die hun winkelmandje hebben verlaten zonder af te rekenen. Het is belangrijk om verschillende segmenten te maken, zodat je de juiste advertenties aan de juiste mensen kunt tonen.
  3. Maak gepersonaliseerde advertenties: Nu je doelgroeplijsten hebt gemaakt, is het tijd om gepersonaliseerde advertenties te maken die aansluiten bij de interesses en behoeften van je potentiële klanten. Zorg ervoor dat de boodschap duidelijk en overtuigend is, en dat de call-to-action aanzet tot actie.
  4. Optimaliseer je campagnes: Net als bij andere vormen van online adverteren, is het belangrijk om je Google Ads remarketingcampagnes regelmatig te optimaliseren. Analyseer de resultaten, test verschillende advertentievarianten en pas je biedstrategieën aan om het maximale rendement uit je campagnes te halen.

Wil jij meer conversies met Google Ads?