Socials:

Marketplace

Veel bedrijven starten met een webshop om producten te verkopen. Maar de laatste jaren is er een ander kanaal bijgekomen die zeer interessant kan zijn, namelijk marketplace. Veel bedrijven en ondernemingen kiezen er nu ook voor om naast een webshop ook te verkopen via marketplace. Dan zijn er ook nog ondernemingen die alleen via marketplaces verkopen. Waarom kiezen steeds meer bedrijven voor marketplaces? Eigenlijk is het heel simpel. Je lift namelijk mee op het succes van het platform en je hoeft niet eerst zelf een merk op te bouwen. De meeste gebruikte marketplaces in Nederland zijn Bol.com en Amazon. Wij helpen diverse bedrijven met het opzetten van marketplaces. Denk dan aan het toevoegen van producten, adverteren maar ook de prijsstrategie.

Onze klanten

logo-klant-2
logo-klant-6

Marketplace inzetten voor Webshops

Markeplces inzetten moet een onderdeel zijn van jouw strategie als jij een webshop hebt. Ons advies is om altijd eerst te starten met Google advertenties, omdat je niet voor niet een webshop hebt. Echter Bol, Amazon en andere marketplaces hebben een groot bereik. Sommige kopen bijvoorbeeld bijna alleen maar op Bol en Google bijna niet meer. Webshops kunnen wij aansluiten door middel van Channable. Via Channable kunnen wij gericht kiezen welke marketplaces wij gaan aansluiten, maar veel belangrijker nog welke producten en met welke prijs. Dit biedt ons en jou als webshopeigenaar veel controle in de strategie en optimalisatie. Marketplaces moet dus een onderdeel zijn van de online marketing voor jouw webshop.

Wil jij meer conversies met Marketplaces?

Marketplace Beheer Uitbesteden aan een bureau

Natuurlijk kan jij zelf alle marketplaces zelf beheren. Maar op een gegeven moment kom je waarschijnlijk op een punt dat je geen tijd meer hebt om alles bij te houden. Vooral je meerdere marketplaces moet beheren en dan ook nog in diverse landen. Dan is het handig om dit uit te besteden aan een marketplace bureau. Wij zorgen ervoor dat de juiste producten actief zijn. Vervolgens analyseren wij deze producten om de juiste prijzen in te stellen om zo e winst verder te maximaliseren. Wil jij al jou marketplaces uitbesteden aan een bureau die er vol voor gaat? ADoptimzir helpt jouw online omzet via marketplaces nog verder te verhogen!

Beoordelingen

ADoptimizr heeft ons geholpen Google-advertenties voor ons merk naar een hoger niveau te tillen. Met zijn ervaring en no-nonsense mentaliteit helpt Bart ons stap voor stap verbeteren.

Het is altijd prettig samenwerken met Bart. Hij denkt mee, heeft ruime ervaring en expertise.

Bart is jaren onze partner als het gaat om alle advertising diensten voor onze klanten. Super tevreden, een hele fijne samenwerking.

Sinds 2 jaar hebben wij, Kunstpakket, Bart aan onze zijde, om met name ons advertentiebeleid op Google sturing te geven. We maken hierdoor flinke sprongen en blijven de komende jaren zeker van zijn expertise gebruik maken.

Als “kleine” ondernemer heel blij dat Bart nu onze Ads advertenties vormgeeft en volgt of ze goed lopen. Bart heeft goed naar onze hulpvraag geluisterd, meegedacht en maatwerk geleverd, heel fijn! We laten met een gerust hart dit stukje marketing aan hem over zodat wij de tijd kunnen besteden aan ons vak.

ADoptimizr heeft mijn Google Ads-campagnes echt naar een hoger niveau getild. De zoekwoordstrategie en de effectiviteit van mijn advertenties hebben mijn leads en omzet verwachtingen overtroffen.
Ik heb Bart ervaren als en echte professional met een scherp oog voor mijn belangen.

Er werd goed meegedacht en gecommuniceerd om de juiste strategie te bepalen. Bart is klantvriendelijk, doelgericht en zorgt voor een stijgende lijn in onze omzet. Een aanwinst voor ons bedrijf!

Expertise en communicatie zijn key bij ADoptimizr. Bart verdient zichzelf dubbel en dwars terug!

Bol.com

Iedereen kent en heeft weleens iets gekocht op bol.com. Bol.com is de grootste online winkel van Nederland. Voorheen verkocht Bol.com zelf alle producten, maar nu kan ook jij jouw producten verkopen door een Bol.com Partner te worden. Als Bol.com partner kan jij jouw producten verkopen op Bol.com. Wij starten altijd om eerst de producten op Bol.com te krijgen. Dit kunnen alle producten zijn, maar misschien wil je alleen maar een deel van jouw assortiment. Vervolgens starten wij met de Bol.com strategie om de verkopen te verhogen. Eventueel kunnen wij dan bol.com adverteren inzetten om nog meer verkopen te genereren.

Amazon

De grootste wereldspeler is natuurlijk in Amazon. Gestart in Amerika, maar inmiddels over de hele wereld. Veel Nederlandse shops/bedrijven starten met Bol.com, omdat dit natuurlijk in Nederland is. Amazon is nu ook een aantal jaren actief in Nederland, maar Amazon is vooral sterke in andere Europese landen. Heb je internationale ambities, maar wil je niet alles in eigen beheer doen? Dan is Amazon zeker hét kanaal om te starten. Bij Amazon kan je de producten in het magazijn van Amazon bewaren of je stuurt alle pakketten zelf naar de klant. Bij Amazon is het ook mogelijk om te adverteren. Het adverteren op Amazon heeft verschillende mogelijkheden waaronder het promoten van je producten, maar dit kan ook jouw brand zijn of zelfs display. Wij helpen jouw graag met het opzetten van jouw Amazon account en de strategie.

Overige Marketplaces

Bol.com en Amazon zijn de meeste bekende marketplaces voor veel retailers. Maar er zijn zeker nog veel meer interessante marketplaces. Dit kunnen generieke of specifieke marketplaces zijn. Je kan jou producten ook op Zalando en Fonq plaatsen. En als je over de grenzen kijkt, dan heb je bijvoorbeeld ook FNAC, Real.de en CDON.

Marketplace connecties

Om een goede marketplace integratie te hebben, is het van belang dat he een goede feedmanagement hebt. Wij gebruiken Channable voor het connecten van alle marketplaces met het back-end een voorraad systeem. Dit kan met heel veel ERP systemen of met grote e-commerce platformen zoals Lightspeed, Shopify, Woocommerce en Magento.

Wil jij meer conversies met Marketplaces?