Channable Partner

channable_bronze_partner

Sinds 2022 zijn wij bronzen partner van Channable en daar zijn wij ontzettend trots op. Voor veel klanten zetten wij Channable met heel veel succes in. Of het nu gaat om een jouw producten in Google Shopping te krijgen of met de beste prijzen in Bol.com te komen, wij zorgen ervoor dat alles goed is ingeregeld. Als officiële Channable bronzen partner hebben wij de expertise om jouw webshop naar een hoger niveau te tillen. Dus zoek jij een Channable Partner met een goed track record? Wij maken van jouw webshop een succes!

Channable inzetten

Channable is gemaakt om jouw producten op diverse platformen in te zetten. Dit kan in Google Ads door het maken van tekstadvertenties of Google Shopping ads. Maar ook met de vele prijsvergelijkers die er zijn. Naast deze connecties wordt Channable ook ingezet om een connectie te maken met de marketplaces. Dit wordt enerzijds gedaan om de producten op de marktplaats te krijgen, maar ook voor een orderconnectie. Dus als men een product op Bol.com besteld, dan wordt de order automatisch doorgevoerd naar jouw back-end systeem. Zo hoef jij niet meerdere platformen in de gaten houden, maar kan alles via jouw ERP systeem. Channable kan jij dus voor meerdere kanalen inzetten, waardoor het een goede tool is in jouw marketing.

foto_bart_vierkant

Plan van Aanpak

Stap voor stap werken naar het optimale resultaat

Connectie

Connectie maken tussen backend en Channable

Feeds

Feeds maken en koppelen

Optimalisatie

Feeds optimaliseren en bijsturen

Sit back and relax

De conversies gaan omhoog

Channable feeds en connectie

Bij het opzetten en inrichten van een Channable account is het belangrijk dat er een goede koppeling is tussen jouw webshop en Channable. Maak je gebruik van grote webshop platformen zoals Woocommerce, Lightspeed, Shopify of Shopware, dan kan jij binnen enkele stappen jouw shop koppelen met Channable. Het voordeel van dez connectie is dat de data real time wordt gesynchroniseerd, zodat alle prijzen, voorraden etc up-to-date zijn. Maak jij gebruik van een andere platform, dan is het mogelijk om jouw product data te koppelen via bijvoorbeeld Excel, Google Spreadsheet of een Xml-bestand, Wij helpen jou graag verder met het koppelen van jouw product data met Channable.

Al jouw product data staat nu in Channable en moeten de producten op de diverse platformen komen. Dit doen je door middel van het maken van een feed. Een feed is een bestand waar al de data van jouw producten in staat. Ieder platform heeft weer een aparte formaat van dit bestand en welke data zij nodig hebben. Gelukkig heeft Channable van alle grote platformen al een een bestand gemaakt met bijvoorbeeld de juiste kolomnamen. Nu is het nog van belang dat wij de juiste data koppelen met de juiste kolommen. Het koppelen van jouw data met andere platformen kan ingewikkeld zijn, omdat je bijvoorbeeld niet met alle producten wilt adverteren of dat er aanpassingen moet komen in de data. ADoptimizr helpt jou natuurlijk met het opzetten en opmaken van de data in de diverse feeds. Samen zorgen wij ervoor dat de juiste prodcten worden geadverteerd.

Channable Repricer

Met Channable is het mogelijk om jouw producten ook op de diverse marketplaces te zetten. Door een API-koppeling te maken met bijvoorbeeld Bol.com worden jouw producten ook daar verkocht. Echter is het van belang dat jij de juiste prijzen doorstuurt. Allereerst wil je natuurlijk de producten verkopen met een minimale winst of je wilt de prijs matchen om de buy-boy te winnen. Om dit handmatig bij te houden is dit voor veel webshops niet meer te doen. Door is er de Channable Repricer. Met de Channable Repricer stel jij de minimale prijs is waarbij jij het voor wilt verkopen. Dat wil niet zeggen dat dit ook daadwerkelijk de verkoopprijs wordt. De Repricers kijk namelijk naar de prijzen van de concurrent en stelt de prijzen bij waar nodig. Dit scheelt jou heel veel tijd, zonder dat je zorgen moet maken of de prijzen goed zijn ingesteld.

Ons Portfolio

Channable Insights

Wil jij weten welke producten er verkocht worden en focussen op jouw bestsellers? Wij wel! Daarom gebruiken wij bij onze klanten ook Channable Insights. Met Channable Insights krijg jij inzicht in de verkopen van jouw producten. Niet alleen via een kanaal, maar over al jou kanalen! Met deze data kan je de campagnes nog beter optimaliseren. Producten die niet verkopen en alleen maar geld kosten die wil je natuurlijk uitsluiten. Producten die vele verkopen en ook nog een goede marge hebben, die wil je altijd zichtbaar hebben. Ideaal als je Performance Max gaat inzetten met verkoopdata. Dit zorgt voor een nog beter rendement.

Channable labels voor PMax

Channable Uitbesteden aan een expert

Channable kan jij ook helemaal zelf inrichten. Echter als je gaat werken met verschillende feeds en API-koppelingen en diverse strategieën, dan kan het lastig worden. Wellicht zoek jij dan een Channable expert om het aan uit te besteden. Veel klanten van ADoptimizr besteden dit al uit ons en daarom zijn wij ook een bronzen partner van Channable. Dus zoek jij een betrouwbaar online marketing bureau die een bewezen track record heeft met het optimaliseren van feed? Dan zijn wij jouw ideale partner!

Geïnteresseerd? Neem dan nu contact op!