Google Shopping

Google Shopping

In de afgelopen jaren heeft Google Shopping een enorme opmars gemaakt. Steeds meer bedrijven zien positieve resultaten met het inzetten van Google Shopping. ADoptimizr heeft ook jaren ervaring met optimaliseren van Shopping. Google Shopping werkt weer anders dan Google Search. Bij Google Search optimaliseer je voornamelijk op zoekwoorden, maar bij Shopping is dat niet het geval. Hier is het van belang dat de producten de juiste teksten bevatten en met biedingen de juiste producten promoot. Daarbij is het belangrijk om goede content en prijzen te hebben. Hier kunnen wij jou bij helpen.

Shopping advertenties

Zodra jij een webshop en wilt starten met het adverteren op Google, dan kan je niet om shopping advertenties heen. Google Shopping is namelijk gemaakt voor webshop eigenaren die zijn/haar producten wilt verkopen. Voor veel webshop zetten wij Google shopping succesvol in. Wij maken een Google shopping campagne en gaan die daarna verder optimaliseren, Daarnaast zorgen wij ervoor dat de producten nog beter zichtbaar worden door de titels te optimaliseren. Een andere belangrijk aspect voor succesvolle shopping advertenties is de prijs van het product. Google Shopping is ene prijsvergelijker en wilt natuurlijk ook de beste prijzen bieden voor de gebruikers. Daarom nemen wij ook de prijsstrategie mee in het opzetten van de campagnes. Is jouw product goedkoper dan de concurrentie, dan is er een grote kans dat een klant bij jou gaat kopen. Dit stellen wij helemaal voor jullie en werken wij samen met andere partners zoals Producthero.

foto_bart_vierkant

Plan van Aanpak

Stap voor stap werken naar het optimale resultaat

Onderzoek

Keyword en marktonderzoek

Target

Diverse campagnes worden opgezet om potentiƫle klanten te targeten

Optimalisatie

Campagnes worden constant geoptimaliseerd om het juiste rendement eruit te halen.

Sit back and relax

De conversies gaan omhoog

Hoe werkt Google Shopping?

Google shopping werkt ook op basis van CPC. Wanneer jij een Google Shopping campagne opzet, dan moet je een CPC instellen wat jij bereid bent om maximaal voor ene klik te betalen. Wat verder bij Google Shopping heel belangrijk is, zijn de titels van de producten. De titels worden gebruikt om de producten te indexeren. Dus staat er een belangrijk zoekterm in de titel, dan is er een kans dat het product wordt getoond op dit zoekterm. De titels kan je op de site aanpassen, maar dit kan ook via een andere tool. Wij gebruiken altijd Producthero om de titels aan te passen. Zo blijven de titels op jouw site ‘clean’ en optimaliseren wij de producten.

Google Merchant Center account

De basis van een goede Shopping strategie is dat de productinformatie zo relevant mogelijk is. Bij het opzetten van shopping advertenties heb je allereerst een Google Merchant Center account nodig. In dit account worden al jouw producten ingeladen met alle benodigde data. Dan zorg je ervoor dat er een koppeling komt tussen het Merchant Center account en het Google Ads account. Zodra deze koppeling is gemaakt, kan jij gaan starten met jouw eerste shopping campagne! de producten kan je handmatig uploaden, maar ook met een feed. Wij werken veelal met Channable als feedpartner, omdat deze heel makkelijk alle data door kan sturen naar Merchant Center. De basis data is voor iedereen hetzelfde, maar voor sommige productgroepen moet je extra data meesturen. Daarnaast kan je in de Shopping feed allerlei labels mee sturen om zo jouw sea campagnes op te zetten.

Google Shopping opzetten

Dus Google Shopping werkt heel anders dan Google Search. ADoptimizr is de sea specialist die mee helpt om een Google Shopping campagne op te zetten. Google Shopping is vooral bedoeld om meer sales te generen, maar ook hier zij bepaalde keuzes belangrijk. Ga je voor meer afzet, omzet of juiste producten met hoge marges? Zodra de campagnes live staan is het belangrijk om de prestaties te blijven monitoren. Bij voldoende data is de stap naar het automatiseren zo gemaakt. Ook hier zijn weer diverse mogelijkheden.

Google Shopping uitbesteden

Er is heel veel mogelijk met Google Shopping. Welke producten moet je nu inzetten en hoe ga je de campagnes instellen? Doe je dit met een Google Shopping campagne of ga je gelijk starten met Performance Max? Kortom, bij het opzetten en optimaliseren van Google Shopping campagnes komt heel veel bij kijken. Wellicht zoek je een Google Ads partner waar jij jou Google Shopping kan uitbesteden. Met succes beheren wij Shopping campagnes voor diverse bedrijven. Dit gaat van kleine bedrijven met een aantal producten tot bedrijven die duizenden producten verkopen. Dus wil jij Google Shopping uitbesteden aan een betrouwbare partner? Neem dan nu contact met ons op!

GeĆÆnteresseerd? Neem dan nu contact op!