Google Shopping

Google Shopping

In de afgelopen jaren heeft Google Shopping een enorme opmars gemaakt. Steeds meer bedrijven zien positieve resultaten met het inzetten van Google Shopping. ADoptimizr heeft ook jaren ervaring met optimaliseren van Shopping. Google Shopping werkt weer anders dan Google Search. Bij Google Search optimaliseer je voornamelijk op zoekwoorden, maar bij Shopping is dat niet het geval. Hier is het van belang dat de producten de juiste teksten bevatten en met biedingen de juiste producten promoot. Daarbij is het belangrijk om goede content en prijzen te hebben. Hier kunnen wij jou bij helpen.

Plan van Aanpak

Stap voor stap werken naar het optimale resultaat

Onderzoek

Keyword en marktonderzoek

Target

Diverse campagnes worden opgezet om potentiƫle klanten te targeten

Optimalisatie

Campagnes worden constant geoptimaliseerd om het juiste rendement eruit te halen.

Sit back and relax

De conversies gaan omhoog

Google Shopping feed

De basis van een goede Shopping strategie is dat de productinformatie zo relevant mogelijk is. Wij starten met het opzetten van een feed en die wordt dan naar een Google Merchant Center account gestuurd. Dit heb je nodig om uiteindelijk je producten te verkopen via Google Shopping. In deze feed staan alle eigenschappen van een product. Wij werken veelal met Channable als feedpartner, omdat deze heel makkelijk alle data door kan sturen naar Merchant Center. De basis data is voor iedereen hetzelfde, maar voor sommige productgroepen moet je extra data meesturen. Daarnaast kan je in de Shopping feed allerlei labels mee sturen om zo jouw sea campagnes op te zetten.

Google Shopping opzetten

Dus Google Shopping werkt heel anders dan Google Search. ADoptimizr is de sea specialist die mee helpt om een Google Shopping campagne op te zetten. Google Shopping is vooral bedoeld om meer sales te generen, maar ook hier zij bepaalde keuzes belangrijk. Ga je voor meer afzet, omzet of juiste producten met hoge marges? Zodra de campagnes live staan is het belangrijk om de prestaties te blijven monitoren. Bij voldoende data is de stap naar het automatiseren zo gemaakt. Ook hier zijn weer diverse mogelijkheden.

Google Shopping uitbesteden

Er is heel veel mogelijk met Google Shopping. Welke producten moet je nu inzetten en hoe ga je de campagnes instellen? Doe je dit met een Google Shopping campagne of ga je gelijk starten met Performance Max? Kortom, bij het opzetten en optimaliseren van Google Shopping campagnes komt heel veel bij kijken. Wellicht zoek je een Google Ads partner waar jij jou Google Shopping kan uitbesteden. Met succes beheren wij Shopping campagnes voor diverse bedrijven. Dit gaat van kleine bedrijven met een aantal producten tot bedrijven die duizenden producten verkopen. Dus wil jij Google Shopping uitbesteden aan een betrouwbare partner? Neem dan nu contact met ons op!

GeĆÆnteresseerd? Neem dan nu contact op!