Socials:
Google Ads

Hoe moet je een Google Ads account aanmaken?

maart 11, 2024

Hoe moet je een Google Ads account aanmaken?

Jij gaat de stap maken om jouw eerste advertentie in Google op te zetten. Om een advertentie in Google te plaatsen heb je een Google Ads account nodig. In dit artikel leggen wij jou uit welke stappen jij moet ondernemen om een Google Ads account op te zetten.

Stap 1: Ga naar ads.google.com

Om een Google Ads account aan te maken ga je naar ads.google.com. Zodra je op de site komt, wordt er gevraagd om in te loggen. Om een Google Ads account aan te maken heb je een Google Account nodig. Dit hoeft niet per se een Gmail account te zijn, maar ook met jouw e-mailadres bijvoorbeeld info@bedrijfsnaam.nl. Heb je dus nog geen Google account, dan kan je die hier ook aanmaken.

TIP: Wil je meerdere accounts aanmaken, omdat je meerdere bedrijven hebt of meer landen? Dan moet je een Google Ads manager account aanmaken.

Stap 2: Bedrijfsinformatie

Zodra jouw account is aangemaakt, moet je wat meer info geven over jouw bedrijf. Dus de naam van het bedrijf en telefoonnummer. Vervolgens klik je op volgende en daar kan je overige Google Accounts direct koppelen. Google Analytics wil je natuurlijk koppelen om alles te analyseren. Heb jij een webshop dat moet je ook een Merchant Center account hebben om te starten met Google Shopping. Andere accounts die je wilt koppelen zijn bijvoorbeeld YouTube voor YouTube Adverteren en jouw bedrijfsprofiel, zodat jouw locatie ook verschijnt in de advertenties.

Nu is eigenlijk jouw Google Ads account al aangemaakt! Je kan er al voor kiezen om een campagne aan te maken. Maar voordat je echt gaat starten en de eerste advertentie live hebt staan, moet je nog wel een aantal instellingen doorlopen

  • Facturatie instellen: Jouw advertentie kan niet live, voordat de facturatie is ingesteld. Via Tools & Instellingen -> Facturering -> Instelling. Hier kan je kiezen welke betaalmethode voor jou het meest geschikt is.
  • Account verifiëren: Google Ads wil zeker weten wie jij bent en alles wel klopt. Daarom moet je ook een Google Ads verificatie doen. Google controleert dat of alle gegevens wel kloppen en overeenkomen.

LET OP: Waarschijnlijk wordt het account in slimme modus aangemaakt. Als je niet heel veel doet met Google Ads, dan kan dit volstaan. Echter, wij zetten het account altijd om naar Expert Modus. In deze modus kan je namelijk veel meer instellen. Wil jij dus ook naar Expert modus

Hulp nodig bij Google Ads?

Het Google ads accopunt is aangemaakt en e ‘basisinstellingen’ zijn nu gedaan, maar nu begint het pas! Zoekwoorden analyse, campagnes en advertenties aanmaken, conversie instellingen en nog veel meer.  Weet jij niet hoe je dit moet doen? En zoek je een Google Ads bureau met expertise om jouw Google Ads campagnes te optimaliseren? ADoptimizr is hét Google bureau met meer dan 15 jaar ervaring! Neem dan nu contact met ons op en wij zorgen voor winstgevende Google Ads campagnes.

Deel dit bericht