Bax Music

Bax Music is de grootste muziekwinkel in de BeNeLux. Het bedrijf is opgericht door de broers Jochanan en Nathanael Bax in 2002. Ze begonnen eerst dj apparatuur te verhuren, maar kwamen al snel tot de conclusie dat er nog meer verdiend kon worden door dj apparatuur te verkopen. Vanaf toen is het heel hard gegaan met Bax Music. Inmiddels verkopen ze meer dan 50.000 producten en zijn ze actief in 8 landen.

In maart 2015 kwam ik als SEA Marketeer te werken bij Bax Music. Toen waren we nog met drie man verantwoordelijk voor mijn functie. Nu doe ik het alleen. De vraag die ik vaak krijg, is: Hoe kan je nu in je eentje alle Google Ads, Bing Ads en prijsvergelijkers doen voor alle landen? Het antwoord daarop is heel simpel: automatiseren! Al snel kwamen wij erachter dat je het niet meer handmatig bij kunt houden. In de afgelopen jaren is dit stapsgewijs gegaan. Eerst testen met diverse CPA en ROAS strategie├źn. Vervolgens kijken wat er gebeurt als de max cpc wordt aangepast. En als laatste natuurlijk SMArt Shopping.

Bij Bax Music blijven wij testen met alle nieuw functionaliteiten die Google Ads uitbrengt. Daarnaast zijn wij er van overtuigd dat je (bijna) niet alles meer handmatig moet toepassen.

Contact

    • Klant: Sinds 2015
    • Website: http://www.bax-shop.nl
    • Locatie: Goes, Nederland
    • Sector: Retail, Muziekinstrumenten
    • Categories: Amazon, Bol.com, Detailhandel, Facebook Ads, Feedmanagement, Google Ads, Google Analytics, Google Display, Google Merchant Center, Google Search, Google Shopping, Keyword Research, Marketplace, Microsoft Ads, Prijsvergelijkers, Retail, Strategie, Youtube